Edderkoppe hi fi hedder Jasper Sebastian Stürups seneste lille bog i anledning af en udstilling i MuteboX Udstillingsrum (i en pladebutik!), Peder Hvitfeldts Stræde 6 i København (indtil 7/9). Fluens Forlag, 20 sider. Stürup deltager desuden i Adapter i Clausens Kunsthandel sammen med Signe Jaïs og Anna Sørensen (indtil 16/9).

www.kopenhagen.dk hedder en ny genvej til Njalsgade, Kunstakademiet og omegn. Kopenhagen er en fin guide til dem, der gerne vil vide, hvor det brænder på, hvad enten de er kommet ind med firtoget eller bare leder efter et billede af sig selv fra sidste fernisering. Webmagasinet ønsker at "informere, perspektivere, hype, diskutere og skabe dialog om aktuelle begivenheder", f.eks. med kunstnersamtaler, reportager og ikke mindst en kalender over udvalgte aktuelle udstillinger. Og det gør de så, meget tilbagelænet, en anelse indspist (Torben og Henrik interviewer John Kørner, John Kørner interviewer Christian Chapelle...) og ikke så lidt morsomt, citat: "Se de 24 lækre kunstværker, som vi syntes så godt ud på foto. Videokunst, det var ikke noget vi havde tid til - hey vi kom lidt sent på den sidste dag."

Per Arnoldi-udstillingen uOrden på Kunsthallen Brandts Klædefabrik er en dialog imellem kunstneren og designerens egne værker og hans "mentale samling": bøger, fotografier, helte, japansk kalligrafi, afrikanske masker, jazzcovers osv. Udstillingen kan ses i Odense til 29/10 og vises også til foråret på Sophienholm.

Det er digteren Morten Søndergaard
(
udstillingsaktuel på afsnitp.dk), der har skrevet teksten, når Hotel Pro Forma i samarbejde med den franske multimediegruppe Cross Cross til næste forår går cyber. Forestillingen Site Seeing Zoom i Kanonhallen i København, der instrueres af Kirsten Dehlholm med lyd af Tal Hadad og billedside af Eva Lange, Guil Hadad, Dorothée Marot, Laurent Simonini og Kirsten Dehlholm, henter sit billedsprog fra den digitale verden: hukommelse, netværk, portaler. Fire skuespillere befinder sig i fire afskærmede rum, som kun publikum bevæger sig imellem. "Alt er virtuelt, siger de og smiler, mens potteplanten rammer hjerneskallen". Site Seeing får premiere 30. marts 2001. På Kanonhallens nye program er bl.a. også seminaret Mixmaster - imellem installation og scenekunst.

Jazz & Poesi er en ny cd med digteren Peter Poulsen og musikerne Jens Søndergaard, Nikolaj Hess, Lennart Ginman og Svend Erik Nørregaard (men uden T.S. Høeg) i anledning af Poulsens 60-års dag i juli i år. Vindrose, 44 min., 139 kr.

Udstillingsstedet DCA i den skotske havneby Dundee rummer et forholdsvist nyt Centre for Artist Books med skiftende udstillinger inden for genren. Hver udstilling er nummereret, og nr. 07, der vises indtil 15. september, hedder The Wild Hawthorn Press: Publications by Ian Hamilton Finlay. Udstillingen, der er tilrettelagt af Steve Bury fra British Library, præsenterer en af de største nulevende skotske kunstnere (f. 1925) med fokus på den trykte del af hans værk. I løbet af de sidste 40 år har Finlay's forlag Wild Hawthorn Press udgivet over 1000 bøger, digttryk, kort, plakater og papirarbejder, mange af dem med havet som udgangspunkt, hvilket er blevet udstillingens tema. "Også bøger befinder sig på grænsen mellem vand og land", som det hedder i pressemeddelsen, med tanke på papirets flydende ophav og vores tendens til at blive opslugt i sidernes bølger, hvis ikke blot i havet af bøger. Se eksempler på Finlays arbejder og læs mere hos Tate Gallery i London og Stuart Collection i Californien.

Torsdag 17. august udkom Hans Holten Hansens (f. 1966) anden digtsamling Omslag (Samleren, 52 sider, kr. 148). Den første, Inkognito, udkom i 1997. Omslag bliver præsenteret og læst op af forfatteren torsdag 24. august kl. 19.30 i Galleri Anne Karrebæk, Gråbrødre Torv 5, København. Billetter kan bestilles på tlf. 33 33 81 83.

Festivalen Images of the World har også en litteraturdel for både børn og voksne. I den mere voksne ende afholdes torsdag 24/8 kl. 20 i Spisehuset i DGI-byen i København en debataften om de mekanismer, der bestemmer, om et litterært værk bliver lanceret og slår an internationalt, med bl.a. Jamal Mahjoub (Sudan/Spanien), Amryl Johnson (Trinidad/UK), Imtiaz Dharker (Pakistan/Indien). Fredag 25/8 samme tid og sted læser Johnson og Dharker op af deres lyrik. Lørdag 2/9 kl. 10-18 afholdes Ord uden grænser - en poesidag på Rådhuspladsen med en lang række danske og udenlandske navne, Det Globale Kys og Poetryslam. Se programmet på www.lyrik.dk. Tirsdag 5/9 kl. 19.30 er der debat i Møstings Hus, Andebakkestien, Frederiksberg om at være forfatter og kunstner ude og hjemme med bl.a. Francis Bebey (Cameroun/Frankrig) og Skyam Slevadurai (Sri Lanka/Canada). Torsdag 7/9 holdes festaften med præsentation af nogle af årets forfattere fra Afrika, Asien og Latinamerika og deres nye bøger på dansk. Entré kr. 40, de øvrige nævnte arrangementer gratis. Se det fulde program hos Images.

Content providers hedder en aktuel udstilling i Galleri Weinberger, Valkendorfsgade 13 i København, med hele 23 unavngivne og 24 navngivne "indholdsleverandører". Udstillingskonceptet er simpelt: galleriets to halvdele er indrettet som diamentrale modsætninger: stueetagen som en nittenhundredetalssalon tapetseret med (anonym) kunst og førstesalen nøgen med fragmentarisk parket og to magelige stole: Her kan man til gengæld (i en del af åbningstiden) frit vælge på en liste af navne, præcis hvad man ønsker at få forevist. Et interessant eksperiment, der udfordrer én som besøgende og jo som bonus giver uendelig meget kunst på den begrænsede galleriplads! Arrangørerne hedder Martin Askholm, Rasmus Eckardt, Lars Grenaae og Smike Käszner - som sidstnævnte bidrager med et enkelt værk (med navn på i al fald): et udførligt hæfte med "rationeringskort" til et helt gennemsnitsliv for en mandlig vesteuropæer: så og så mange sygdomme, så og så mange højde- og lavpunkter i følelses- og sexliv, så mange døgn spildt på toilettet... Hele udstillingen er tilgængelig fredage kl. 15-18 og lørdage 11-15, den unavngivne afdeling desuden tirsdag-fredag 11-18 til 29. august. Katalog.

Veronikas hævn på Arken - anmeldelse

Mere Luft (Forfatterskolens Skriftserie LEGENDA nr.1) - anmeldelse

Bogbroen på Hovedbiblioteket, København - anmeldelse

The Colonel Group Show i Fotografisk Center - anmeldelse

Trapholt-eksperimentet - anmeldelse

Tóroddur Poulsen: Vandet lyder som om nogen har drukket af det - bookmark


 

<< tilbage i tiden | frem >>
 

tilbage til aktuelt | aktuelt-arkiv | 21/8/00