The Colonel Group Show, Fotografisk Center, Gammel Strand, 5.-20. august 2000. Et udvalg af værkerne er stadig tilgængelige på Fotografisk Centers website.

Colonel alias Thierry Geoffroy er en sær ener i dansk kunst. En vigtig én kunne man tilføje, for få evner som han på så kvalificeret en facon at sætte danskheden under kunstnerisk og sociologisk lup. Og så er Colonel endda franskmand, men har boet i Danmark siden midten af firserne. Det seneste kapitel i Colonels virke var udstillingen: The Colonel Group Show på Fotografisk Center. Her havde Colonel samlet sine forskellige værker i en udstilling, som med retrospektiv karakter fint viste kernen i hans kunst. Udstillingen var en slags samlet arkiv over alle de forskellige udtryk, som Colonel har gjort brug af. Fra de stærke og farvemættede fotografier af typiske turister, som alle er fotograferet fra neden med ironisk dybblå himmel som urovækkende baggrund (fotografier der på trods af deres kæmpe format dejligt uprætentiøst blot fik lov at stå henslængt på gulvet i et af udstillingens mindste rum!). De høje, hvide vægge var nemlig viet avisudklip, hvor Colonel optræder i mange forskellige sammenhænge, bl.a. som tøjmodel, som imperialistisk turist og som konceptkunster i den nordthailandske jungle.

Udstillingen bød også på video-værker, hvor Colonel igen var på jagt efter danskernes særkende. En videosekvens viste Colonel iført cottoncoat og lyserød hjelm, stående midt på Strøget, hvor han desperat forsøger at fange folks opmærksomhed. Han påmaler endda ordene: Look at me på cottoncoaten, men lige lidt hjælper det. Ingen værdiger ham et blik. Familien Danmark lader sig nærmest fornærme, når han står der og kræver deres fulde opmærksomhed. Bedre lykkes kontakten for Colonel, hvor han optræder som nødstedt polterabend-offer. Her forbarmer pigerne sig over ham, og belønningen er flygtige kys.

For Colonel er kunsten tilstede overalt. Det afhænger blot af øjet der ser, og bevidstheden som former. Det var The Colonel Group Show et illustrativt og fintvirkende eksempel på.
 

 

tilbage til aktuelt | aktuelt-arkiv | 21/8/00