Ark

ARK om ARK

er ikke en runddans for dyrepar, men nummer 41 af det danske tidsskrift ARK, der denne gang har det engelske ARK som sit tema. ARK, det danske, er kendt for at operere i farvandet mellem billedkunst, grafik og tekst - og så udkommer det altid som en lækker samling af løse... ark.

Det engelske ARK var fra 1950-76 et banebrydende kunsttidskrift med forbindelse til Royal College of Art - navnlig op gennem halvtredserne til de tidlige tressere var bladet en swinging cocktail af britisk popkunst, anarkistisk grafisk design og kommerciel reklame, inspireret af alt fra beatgeneration og Beatles til tegneserier og pornografi. ARK præsenterer med andre ord både en navnebror og et valgslægtskab.

ARK 41, tekst af Alex Seago, illustrationer fra det engelske ARK. Abonnement for 6 numre årligt kr. 150, enkelt-ARK kr. 30 på giro 009-7276 CH

Poesi og sindssyge

Tidsskriftet Ildfisken er ikke længere under Poesi.dk's vinger, men har fået deres egen hjemmesideadresse: www.ildfisken.dk.

Ildfisken 23 fra oktober 1999 indeholder bla. en værkstedssamtale med digteren Simon Grotrian, der kun kan bekræfte den naturlige sammenhæng mellem poesi og sindssyge:

"Jeg er på en måde et stort barn, der smider med ordene, jeg er også et voksent menneske, og skidt være med anmelderne! ifølge dem skulle jeg jo være mere eller mindre sindssyg .... Alle gode digtere er i øvrigt mere eller mindre sindssyge. Bare se på Michael Strunge, han var manio-depressiv. Grundtvig var også manio-depressiv. Hölderlin var schizofren. Georg Trakl blev sindssyg til sidst. Celan led af svære depressioner. Nelly Sachs blev paranoid.... "

Læs selv videre i: Ildfisken 23. 40 kr. i løssalg. Yderligere oplysninger hos Ildfisken. KW

Mikkel Olaf Eskildsen

Periodisk Stabilisering

Det eksperimenterende tidsskrift, der udgives af Forlaget Space Poetry, er ude med et nyt nummer. Fra nummer 32s hvidhed og smukke grafiske tilrettelæggelse har vi nu bevæget os videre til kompendieindbinding og en art social tematik.

Pablo Llambías inviterer til spørgeskemaundersøgelse under overskriften Danmark i krig i det nye årtusinde, mens Smike Käszner behændigt kortslutter både Skandinavien og millenniet med sin Umleitung i modernismen. Se også René Schmidts skulptur, Tal R og Kaspar Bonnéns maleri, Jesper Fabricius' talebobler, Ole Tophøjs facader eller Peter Stuhrs Shanghai Vilnius.

Tættest på skriften er Mikkel Olaf Eskildsen, der præsenterer to - babelstårne? Den 17. maj er sproget bevægeligt og hvirvler op til en Periodisk Stabilisering, verdens aviser mødes og danner luftigt rum. I den minimale og næsten digitale dialog af ja og nej bygges der omvendt mure, og NO er et skydeskår.

Pist Protta 33, kr. 50. Forlaget Space Poetry, Ahlefeldtsgade 24, 3. 1359 København K. Tlf. 33 15 30 81 CH

Se også anmeldelserne af Den Blå Port 48, Den Blå Port 50, Banana Split 16 og 17 og Kritik 142


tilbage til
aktuelt