Billede af Martin Budtz fra Anarkiet på poesi.dk

Øverste Kirurgiske og kompagnis website poesi.dk er genåbnet med en bred vifte af litterære oplevelsesgenererende features udi dada-genren. Ud over Nyheder, Dagens digt, Anmeldelser og Kalender er der digtoplæsninger til afspilning på computeren og et program, der kan levere pseudolatin i stride strømme.

Eller hvad med en online-version af Kasper Nefer Olsens bog fra 1993, Labyrint, der sender dig på en hyperlinket rutchetur gennem filosofien fra A priori til objekt over kognition til sublim.

Digt i stadig flux giver chancen for at ændre, rette, korrigere og tilføje i det store fælles digt, der gør enhver til poet og smukt udnytter mediets sociale potentialer.

Digt videre fungerer efter tegn-og-fold princippet: Skriv en linie, der fortsætter strofen fra tidligere og læs den stadigt voksende tekst i sin helhed - fuld af overraskende genreblandinger og uforudsete semantiske hop og spring.

Poesi.dk kalder sig poesiens hjem på nettet og i Gæstehuset kan man blive logerende med sin hjemmeside under poesi.dk's domæne. Sitet rummer selvfølgelig også en links-sektion med danske, udenlandske og brugernes egne links, som er den mest udbyggede af de tre grupperinger. Der er selvølgelig også en Debat- og chat-sektion med både nye og gamle debatindlæg tilgængelige om alt fra skumfiduser og sportslagkager til udgivelsespolitik på e-forlag.

Skiftende bannere på poesi.dk.

I det hele taget er poesi.dk et site, der forbilledligt benytter mediets interaktive muligheder til at skabe oplevelser for brugeren og stimulere til socialt engagement på sitet. Eneste indvending handler om sitets grafiske udtryk: det er simpelthen gabende kedeligt og ligner noget fra 1995. Kunne det mon ikke lade sig gøre at overføre den indholdsmæssige sprudlen på det grafiske layout også?

 

 

tilbage til aktuelt | aktuelt-arkiv | 14/2/01