Fra mandag 25. marts præsenterer websitet Afsnit P (afsnitp.dk) udstillingen Vigilance Propreté af Christian Yde Frostholm. Udstillingens kerne er en serie på 49 digitale fotos taget i Paris i perioden oktober 2001 til januar 2002.

Efter attentaterne mod USA 11. september 2001 er de almindelige gadeskraldespande i Frankrig som et led i landets antiterrorlovgivning, le Plan Vigipirate, blevet erstattet af sække i gennemsigtig plast, der skal indskrænke mulighederne for at skjule sprængstoffer mellem affaldet. I Paris er plastposerne klart grønne og bærer de to ord VIGILANCE (agtpågivenhed, forsigtighed) og PROPRETÉ (renlighed, renholdning) skrevet med store, sorte typer.

Hvert foto i serien er et blik ind i en disse skraldespande. Tilsammen danner de en mosaik af nærbilleder, eller et stort visuelt digt, som netudstillingen giver publikum mulighed for at opleve i indtil flere varianter ­ med vægten på henholdsvis skrift og abstraktion ­ i større eller mindre kompositioner og som enkeltbilleder. Suppleret med en kort tekst og et udpluk af totalfotos mv. til at sætte nærbillederne i perspektiv.

I betragtning af de store mængder andet skrald, der konstant placeres i de parisiske gader virker de transparente plastposer ikke som nogen helt troværdig indsats mod en eventuel terrorisme. Til gengæld ændrer de gadebilledet, ikke mindst ved at gøre selve affaldet synligt ­ de fremhæver det ligefrem og tilføjer det samtidig et særligt grønligt skær. Men ordene VIGILANCE og PROPRETÉ bliver også et underligt beroligende-foruroligende motto for hele vor tids absurde verdensomspændende rengøringsvanvid.

Christian Yde Frostholm er forfatter og billedkunstner. Han er projektleder og webdesigner på Afsnit P og har selv stået for den grafiske og interaktive tilrettelæggelse af Vigilance Propreté. På Afsnit P har han tidligere (som bidrag til netudstillingen Gaderne, sommeren 2001) vist fotoserien The Paris Invasion, der også tager udgangspunkt i det parisiske byrum i lighed med hans seneste digtsamling Mellem stationerne (Borgen 2000, se også www.cyf.dk).

Vigilance Propreté kan opleves i gallerisektionen fra mandag 25. marts. Som med de øvrige projekter på Afsnit P, der har udforsket grænseområdet mellem poesi og billedkunst siden efteråret 1999, er der ingen slutdato på udstillingen.

Yderligere oplysninger og pressebilleder kan fås ved henvendelse til afsnitp@email.dk eller tlf. 33 24 48 08. Enkelte billeder i høj opløsning vil desuden være tilgængellige på www.afsnitp.dk/presse. Bemærk at det også er muligt at blive tilmeldt vores elektroniske pressemailingliste.

 

tidligere pressemeddelelse

tilbage til galleri | aktuelt | aktuelt-arkiv | 23/3/02