afsnitp.dk's "år 0-version" står i billedkunstens tegn. Det virtuelle udstillingsrum for visuel poesi præsenterer to-mands-udstillingen Gode intentioner med fælles tegninger af Jasper Sebastian Stürup og Kristofer Hultenberg.

De to billedkunstnere, som begge tog afgang fra Kunstakademiet i København i sommer, har til lejligheden valgt at arbejde meget tæt sammen og direkte i computermediet. Udstillingen viser en serie på 40 tegninger, som alle er blevet til ved, at kunstnerne på skift har siddet ved samme skærm og tegnet, forbedret - og forværret - hinandens arbejde. De har desuden benyttet sig af mediets mulighed for at gemme et værk i flere versioner.

Jasper Sebastian Stürup (f. 1969 på Frederiksberg) har tegningen som sit vigtigste arbejdsfelt, både på papir og computer og ofte med inddragelse af tekstlige fragmenter - imens Kristofer Hultenberg (f. 1971 i Lund) hovedsagelig er maler. Begge har til tider også inddraget rummet i deres værker, og til fælles har de en skarpt grafisk og "nedkogt" stil. De to har i de senere år samarbejdet om en række udstillinger og deltog i 1999 på hele syv udstillinger sammen i Danmark og Sverige. Gode intentioner er den første, hvor det er selve værkerne, der er fælles. Fornylig modtog de begge Statens Kunstfond toårige igangsætningsstipendium (se fuldt cv på udstillingen).

Udstillingen Gode intentioner har fået selskab af nye bidrag fra afsnitp.dk's faste stab af korrespondenter og bidragydere. Digteren Morten Søndergaard (Vinci, Italien) skriver om År 2000-problemet - og om ikke at være den eneste Morten Søndergaard. Scenografen Tinne Borgland leverer en billedrapport fra den store Trillennium Expo i Bruxelles, billedkunstneren Tatiana Maria Lund afbilleder afstanden mellem Montreal og New York med meget lang lukkertid, og grafisk designer Marianne Lumholdt (London) har ladet sig inspirere af en bog, hvor børn genfortæller tiden omkring Jesu fødsel. Desuden er der bidrag fra Andreas Brøgger, Peter Eriksen og Lene Wissing, breve fra Frank Sebastian Hansen og Carsten Norton Pedersen, samt tilvækst i bl.a. billedfoyeren om visuel poesi.

Ferniseringsdag: Helligtrekonger, tordag 6. januar kl. 16.

 

tilbage til aktuelttidligere pressemeddelelse