1 | 2 | 3 | 4 del4
afsnitplogoplain1
Soldatmarkedet

Soldatmarkedet er et tekstarbejde i flere dele. En digtsamling med titlen er udkommet på N.W. Damm & Søn, en pamflet på Biblioteket Gasspedal, og fragmenter er publiceret i tidsskrifter, ved oplæsninger og på udstillinger. Projektet startede i 2003 og er et forsøg på at nærme sig selve titelordet og hvad det kan rumme. Et af udgangspunkterne har været ordets enkeltbogstaver.

Her præsenteres fire arbejder. To af de interaktive installationer, #1 og #2, er teknisk udført af medieingeniør Erik Sjödin. #1 står i forlængelse af et tidligere samarbejde med Sjödin, en installation, som blev vist på Skulpturens Hus i Stockholm i maj 2005. Denne bestod af et arkivskab i stål fyldt med 16.000 automatisk genererede tekstpermutationer baseret på 20 "originale" sider fra Soldatmarkedet. Alle teksterne består af bogstavet t, og triptykken er baseret på 300 tekster udvalgt fra arkivet. Teksterne er sat sammen til tre større tekstflader, hvori besøgeren kan bevæge sig rundt inden for triptykkens rammer ved at trække i teksten. #2 er baseret på tidligere upubliceret materiale. Teksternes rækkefølge i hvert felt har en fast struktur, men sammenstillingerne mellem de to felter vil være vilkårlige og op til læseren.

#3 er fikserede tekster baseret på det samme materiale som #2.

#4 er en dokumentation af arbejdet "Gouache i romanen mellom Alex Gobulev og meg af Monica Aasprong, Tiden Norsk Forlag 1997". Bogen blev vist på Galleri Babel under Trondheim Litteraturfestival i maj 2007, samt på Afsnit Ps stand under Copenhagen Alternative Art Fair 2007.
 

Læs også Audun Lindholms tekst Om Monica Aasprongs Soldatmarkedet

Flash/programmering (#1+2): Erik Sjödin | Design i øvrigt: C. Y. Frostholm

Monica Aasprong  Soldatmarkedet