År nul? Nu og her?

Set fra navlen har jeg haft 27 år at gøre godt med: 1972-1999. Så er det virkelig år nul, det her?

Måske. Men det kunne nu også være år 10. Da det er 10 år siden, at min kære, sorte laborador Simba, 12 år gammel måtte lade livet i maj 1990 - efter at den havde overskidt hele stuen.

Eller år 21? Det er nemlig 21 år siden, at jeg i 1979 lærte at ta' livets første og universelle svømmetag (brystsvømning) i nudist-bade-centret Hellas i Skibby kommune. Og dér midt i Hellas' grønne og kunstige palmelund - mens min godhjertede og engagerede far nøje fulgte sønnikes eksistentielle kamp fra cafeteriets oase af hvide kurvemøbler - ja, dér havde jeg altså min første oplevelse med det Andet køn. Endda en 40-årig svømmelærerinde.

Nu må jeg jo ikke overdramatisere omstændighederne - det var bare en kort, sporadisk, nærmest lidt febrilsk berøring af hendes mørke og fyldige kønshår (1979!). For så vidt en ren refleks-bevægelse for ikke at drukne i det 28 grader varme vand.

Men det tæller nok alligevel - den korte, ru fornemmelse af hår mod hånd. Sprøde ridser langs knoerne. Som metaluld. Knitrende lyde ædt af vand...

Så vi må være i år 21 nu. Det er egentlig helt rart at få på plads.

Hun hed forresten Ingrid og var økonoma.

tilbage til breve | næste | forrige