tilbage til plog'en

Martin Deichmanns anmeldelse af Mundret indeholder både ros og ris. Og som forfatter kan jeg næppe forlange mere. I sin anmeldelse kommer han desværre ikke ind på, hvorfor jeg har forsøgt mig med denne genreoverskridende bog.

Målet har ganske enkelt været at få flere til at interessere sig for lyrik! Annoncen i Weekendavisen, som Martin refererer til, var mit og forlagets forsøg på at få en debat i gang om, hvor avanceret lyrik skal være. Skal det være en elitær rebus, eller kan det gøres mere "mundret", som Martin Deichmann heldigvis mener er tilfældet med min bog. Han skriver i hvert fald, at bogen er holdt i en "mundtlig jargon, der giver lyst til at læse." I min verden er det ros - og jeg labber den i mig!

Han har ret i, at den ikke nåede ud under nær så mange juletræer, som jeg havde håbet - selv om det i antal stadig er flere, end man kunne forvente! Men ud over lidt lokal PR landet over og små notitser i nogle af de store dagblade, har bogen heller ikke gjort noget væsen af sig. Desuden har reklamebudgettet, inkl. en busbagside, åbenbart været for småt - selv om det har være stort set med mine øjne. Derfor er debatten om, i hvor høj grad lyrik er for de få udvalgte, aldrig kommet i gang. På det område har bogen altså været en fiasko.

Til gengæld har jeg fået mange mails og telefonopringninger fra folk, der var glade over at læse lyrik, de forstod. En pige fra Sønderjylland skrev oven i købet, at hun ikke vidste, en mand kunne skrive noget så bevægende! Så på det personlige plan har bogen givet mig masser af mod til at skrive videre.

At mit forsøg på at gøre reklame for Afsnit P er gået hen over Martin Deichmann hoved, er jeg ked af. Det, han kalder en bizarre reference (og hvor Afsnit P desværre ikke har fået teksten med i sin gengivelse) er min opfordring til læseren om at gå på opdagelse i Afsnit P og blive inspiret. En opfordring, man også finder på forlagets omtale af bogen. Det, Martin kalder en bizar illustration, kan naturligvis afkodes på flere måder. Og det er vel meget godt gået af en forfatter, der ellers ikke er fundamentalist nok til Afsnit P!

2/2/05

Afsnit P må vist se sig om et andet sted efter en PR-medarbejder. Et overskåret håndled kan, så vidt jeg ser det, aldrig "afkodes" som andet end rigtig dårlig reklame.

Christian Yde Frostholm, i redaktionen

3/2/05

 

kommentér

læs plogskriv til Afsnit P