Den japanskfødte Tomoko Takahashi (f. 1966) som bor i London og i 1999 f.eks. udstillede på New Neurotic Realism hos Saatchi Gallery, er i år nomineret til Turner-prisen. Takahashi er mest kendt for at skille ting ad, men har i samarbejde med Jon Pollard og på opfordring af the Chisenhale Gallery og e-2 nu lavet web-projektet Word Perhect.

Takahashis varemærke er hendes øjensynligt kaotiske installationer, som fylder hele rummet, bruger alt det på et givent sted, som ikke længere anvendes, og ofte involverer alskens elektronik.

Word Perhect er et håndtegnet tekstbehandlingsprogram, hvor valget af skrifttype står imellem bl.a. 'messy' og 'tidy', og man selv kan vælge, hvad man vil skrive på (batteriene duer ikke). Man får råd om at bruge 'squashed cooked rice' i Paste, mens man i Gem bliver mindet om, at 'sometimes things get lost'. Visuelt er skærmen totalt utroværdig, men den skæve skrift virker skam, og når du skal slette, laver den en krøllet udstregning. Ind imellem bliver man med en lille huskeseddel påmindet om at sætte kaffe over, eller du kan få dagens 'tip'. Meget, meget utroligt.

Go and play outside nowww!


Turner Prize 2000. Til 14. januar 2001. Tate Gallery, London.

 

tilbage til aktuelt | aktuelt-arkiv | omtalt 30/10/00