Installationskunstneren og skulptøren Christian Lemmerz, maleren Michael Kvium og producent, tidligere leder af Filmhuset, Dino Raymond Hansen, er hovedfolkene bag The Wake Project. Det er et multimedieprojekt, som tager udgangspunkt i James Joyces Finnegan's Wake fra 1939 med dens komplekse, flersproglige og grænseoverskridende ordlandskaber og har en 8 timer lang stumfilm som hjørnesten for de mange aktiviteter.

På Statens Museum for Kunst er der 13. september premiere på filmen som videoinstallation med fire projektioner integreret i en scenografi, sådan at filmens levende billeder træder i stedet for skuespillere.

I Den Grå Hal den 22. september vises filmen akkompagneret af Dror Feiler, August Engkilde og DJ Wunderbaum, som sammen med andre af Københavns

DJ's skaber en "DJ-symfoni", hvor der traditionelt sad en pianist og leverede musik og Geräusch. Denne del af projektet vil tage på turné rundt i landet.

Fra din computer kan du finde vej til oplevelserne genem The Wake Interactive, hvor du i virtuel form kan drømme dig gennem fragmenter af Finnegan's Wake kombineret med billeder og lyd designet og programmeret af Elisabet Nilsson, David J. Cuartielles og Kristoffer Gansing fra Malmö Universitet. Som en fin feature har du også mulighed for at dele dine egne drømme stedet øvrige besøgende.

The Wake vil også være at finde på en endnu ikke offentliggjort bar, hvis åbningstid vil følge filmens længde på 8 timer. Gennem en projektion på væggen opstår en slags billedtapet, som både formelt og tematisk blander sig med de besøgendes liv, og der opstår en anderledes form for interaktivitet mellem fiktion og realitet.

Og for at det ikke skal være løgn vil filmen også være at finde et sted i naturen vor den afspilles mod træer, klipper eller landskabet til glæde for dyrene og tilfældige forbipasserende.

Læs mere på www.wake.dk.

 

tilbage til aktuelt | aktuelt-arkiv | omtalt 6/9/00