Thomas Wolsing

Thomas Wolsing: Beyond Zero. Installation, foto, video. Galleri Art.dk, Kronprinsessegade 10, København. Indtil 25. februar 2000.

Thomas Wolsing

Billedkunstneren Thomas Wolsings udstilling Beyond Zero på Galleri Art.dk i København foregår bogstaveligt talt i et flydende univers: en verden af farver.

På gulvet ligger store plamager af størknet maling, på væggene hænger fotografier af flydende. Og bag et forhæng i et hjørne strømmer farverne på en fjernsynsskærm uophørligt sammen - for at forsvinde i afløbet. Når ikke filmen spilles baglæns, og strømmen vælder frem og deler sig i sine rene bestanddele.

Udgangspunktet er grundfarverne rød, grøn og blå (tv- og computerskærmens RGB), der render sammen til hvidt lys eller blandes ligesom puddersukkeret på ymeren, så det skarpt aftegnede forflygtiges.

Et skrøbeligt ord for tomhed løber igennem en snæver kanal og oversættes til fylde - fra det ene af modsætningernes forbundne kar til det andet - imens fotografiet fastfryser stadierne.

Hinsides nul? I hvert fald på den anden side af et hul. Og det er svimlende nok.

Selv kalder Thomas Wolsing udstillingens værker for "tankemodeller", "en række eksperimenter, der forsøger at blande naturvidenskab med kunst". En stor dynge af skitserne til de udstillede genstande (og mange andre) inddrager én i den leg, som det i mindst lige så høj grad er.

Og ud mod galleriets facade samler en tragtformet genstand udsynet til et lille lysende punkt. Leg, videnskab, kunst. Alting flyder sammen.

tilbage til aktuelt | aktuelt-arkiv | anmeldt 6/2/00