afsnitp.dk's nye virtuelle udstilling har titlen Landskaber omkring digtet Kompas. Udstillingen er en kortlægning af Morten Søndergaards digt Kompas fra digtsamlingen Bier dør sovende (Borgen 1998) i tekst, grafik, billede og lyd.

Morten Søndergaard præsenterer en digtsuite på 28 helt nye tekster - en for hvert af det oprindelige digts afsnit. Disse tekster lægges ind over det digteriske landskab som en slags længde- og breddegrader, der orienterer Kompas-digtet i nye retninger.

Parallelt med udstillingsåbningen på afsnitp.dk udgiver Borgens Forlag cd'en Kompas: en fortolkning af digtet skabt af jazztechnomusikeren Tommy Gee i samarbejde med forfatteren. Udstilling og cd følges ad, idet cd-bookletten fungerer som et kort over udstillingens geografi, som omvendt røber hjørner af cd'ens lydspor. Desuden er der mulighed for at høre Morten Søndergaards oplæsning af hele digtet Kompas og læse en baggrundstekst om samme af Frank Sebastian Hansen såvel som Morten Søndergaards poetik-lignende tekst Kort over tiden.

Alle disse dele flettes sammen i udstillingens grafik, der tager udgangspunkt i kort-og-kompas-metaforikken. Udstillingen er formgivet af Christian Leifelt og Christian Yde Frostholm og kan ses og høres i galleriet fra 1. juli på www.afsnitp.dk.

Foruden udstillingen er der både colortrip og deathtrip blandt de nye anmeldelser på aktueltsiden og sommerbrevene fra vores internationale korrespondenter.

Morten Søndergaaard er foruden sit forfatterskab bl.a. kendt for sit arbejde med lydkunst, oversættelser af Jorge Louis Borges, medredaktion af tidsskrifter og Brøndums Encyklopædi. Christian Leifelt er grafisk designer på Kontrapunkt og på bl.a. lydkunst cd-rom projekterne van Gogh 3 og 4, ligesom han tidligere har samarbejdet med Morten Søndergaard om bogobjektet Alting taler et andet sprog til Afsnit P-udstillingen Unikum. Christian Yde Frostholm er forfatter og projektleder og overordnet webdesigner på afsnitp.dk. Frank Sebastian Hansen er fotograf, stud. mag i nordisk filologi og filosofi og har tidligere skrevet om Morten Søndergaards forfatterskab i Kritik. Medredaktører på udstillingen er desuden litteraterne Karen Wagner og Charlotte Hansen.

 

tidligere pressemeddelelse

tilbage til galleri | aktuelt | aktuelt-arkiv