Efterårsudstillingen, 10-31.oktober, dagligt kl. 10-17, onsdag kl. 10-19.

Hvorfor skriver han med birk? Og er der virkelig ingen lyd i de tegninger? Hvordan kom vi fra romantikkens hjort til halvtredserne, hvor er ledningen mellem ordet og rammen og falder hela plastiken mon ned i håndformet kollaps? Bobleplast, en afrikansk pind og hjemme hos Jasper. Jeg tror, han har noget med cirkler.

Phallogocentricism was the egg ovulated by the master subject, the brooding hen to the permanent chickens of history. But in the nest with that literal minded egg has been placed the germ of a phoenix that will speak in all the tongues of a world turned upside down.

Donna J. Haraway (citat fra udstillingen)

Drømmer den om får, er det en alien, en sprogmessias, en hundjævel af en morfogenetisk proces? Jørgen Michaelsens værk er et showroom for en ny sprogmodel: GYNOCRAFT STANDART COMPLEX 2000, OPUS 1-3, og det hele er en ægte milleniumgyser. Vi træder ind i rummet, en svagt oplyst rugekasse, et lavloftet laboratorium, hvor det nye væsen er i færd med at skabes. Tilsyneladende ved egen kraft, denne hunmodel har oplagret så megen maskulin information, at formeringen kan ske ukønnet - galaktisk svæver noget forbi, der på én gang er æg og sædcelle. Modellen selv er en lige så hermafroditisk krydsning mellem en Moebius-racerbil og livgivende bækkenskåle; et potent og kapabelt fartøj, parat til den store odyssé. Hvilke forandringer skal fødes her? Sprog, som ingen har kendt det? Hun smiler langsomt.

Tilbage til aktuelt