Banana Split nr. 18, 70 kr. i løssalg hos boghandlerne, abonnement (3 numre) 170 kr. på giro 1-687-3071. Redaktionens telefonnummer hos Basilisk i Nansensgade 77, 1366 København K er 33 15 33 17 og, som der står i bladet, stiles "strømpost" for eksempel hertil.

Banana Split er ude med et nyt nummer, der bringer det bedste fra tidsskriftets snart ti år lange historie. De to nye redaktionsmedlemmer Jeppe Brixvold og Martin Larsen har plukket af yndlingsteksterne fra nummer 1-15, og det er der kommet en højenergisk, tempospringende highlight-version ud af. Fra klasssisk romersk og kinesisk poesi til moderne klassikere som Borges, Breton og Lorca til en række nulevende digtere og forfattere: Lars Norén, John Ashbery, Jacques Roubaud og Peter Laugesen, ude og hjemme. Og flere, det bugner, for eksempel er der også gensyn med de to perler, Edda-digtet om jættekvinden Sollys og Jean-Phillipe Toussaints delikatessebesøg i Berlin, begge dele ren, indsigtfuld deadpan-humor. Eller hvad med Simon Grotrians opdaterede konkretisme: Æ'ETS KOLLAPSEDE FE. Eller et møde med en af den visuelle poesis fædre, William Carlos Williams?

Flæk min hovedskal og fyld så mange kugler is på, at jeg går i gysende sukkerchok over alle de ord, der findes i verden - tidsskriftets store nødvendighed og berettigelse er, at det bringer gode oversætter af gode tekster - også digte - for et dansk publikum. Litterær ilttilførsel, simpelthen, oppisket nysgerrighed og den store flødeskumssprøjte. Og sommerquiz'en må blive "hvor mange sprog taler Per Aage Brandt?" Sophia Kalkau har illustreret omslaget, og enhver er velkommen til at være længe oppe og hinke paradis med bananfelter; der skal nok være jackpot.

 


tilbage til aktueltaktuelt-arkiv | omtalt 22/5/00